Optinen vs radio

Langattomalla optisella- ja radiotaajuudella tapahtuvalla tiedonsiirrolla on paljon yhteistä, molemmat ovat sähkömagneettista säteilyä mutta on olemassa muutamia fyysisiä eroja.

Tärkein ero on se, että optinen (spektri 880 nm) eli silmälle näkymätön valo on häiriötön. Radiotaajuusjärjestelmissä on häiriötekijöitä eri radiosignaalien, kuten muiden WiFi-verkkojen ja -laitteiden kanssa. Yleisimmin radiotaajuus ESL-järjestelmissä käytetyt radiotaajuudet ovat 868 MHz ja 2,4 GHz.

  • 2,4GHz taajuusalue on erittäin ruuhkaisia ja eri kanavat ovat yleensä täynnä liikennettä. Ensimmäisellä kerralla toimiva radiotaajuus tiedonsiirto saattaa olla estynyt ensi kerralla.
  • Sub-taajuusalueen kuten 868MHz ongelma on hidas tiedonsiirto.


Radiotaajuuden ruuhkautuminen ei vähene tulevaisuudessa - päinvastoin, se pahenee entisestään. Langaton optinen tiedonsiirto on siis vakaampi, luotettavampi ja pysyy ennustettavana eli se ei muutu asennustilanteen jälkeen vaikka viereiseen tai samaan kiinteistöön lisätään radiotaajuuslaitteita.

Optinen tiedonsiirto ei tarvitse suoraa näköyhteyttä

Optinen järjestelmä on suunniteltu kommunikoimaan heijastuneen, hajautetun valon kanssa.


Erittäin nopea kaksisuuntainen tiedonsiirto

SmartTAG HD hintanäyttöihin voidaan päivittää 30,000 hintapäivitystä tunnissa.


Lyömätön energiatehokkuus

Pricerin kehittämä optinen tiedonsiirto on erittäin energiatehokas. ESL-näytön optinen fotodiodi kuuntelee tiedonsiirtoa joka sekunti ja se kuluttaa n.100 kertaa vähemmän energiaa kuin radio.  Pricer SmartTAG HD hintanäyttö on jatkuvasti hereillä - 24/7.  Aina valmiina ottamaan päivityksen vastaan.

Hyllynreuna hintanäytöt ovat kustannukseltaan suurin yksittäinen osa järjestelmää, joten on tärkeää tarkastella niiden kokonaiskustannuksia. Verrattaessa ESL-hintalappujen kustannuksia, on tärkeää huomioida, että ESL hintanäytöt jotka kestävät pidempään ilman paristojen vaihtoa kokonaiskustannus on yleensä jopa pienempi kuin kilpailevien.


Alle sekunnin vasteaika Smart Flash Ledin ohjauksessa, miksi se on tärkeää?

Erittäin lyhyt vasteaika on välttämättömyys kun ESL näyttöjä käytetään muuhun kuin hinnan esitykseen kuten tuotteiden hyllytykseen, paikannukseen ja keräilyyn.  Näissä tapauksissa jokainen sekunti merkitsee ja säästää aikaa sekä rahaa, esimerkiksi tuotteiden hyllytyksessä tuskin haluat odottaa 1-15 minuuttia jotta LED syttyy ja osoittaa tuotteen oikean paikan?

Kiinnostaako aihe enemmän? saat lisätietoa siirtymällä Pricer.com sivuille.